fbpx

Batteri & laddning

Innovativa lösningar för din urbana mobilitet

Silence har utvecklat ett innovativt batteri som har både hjul och utfällbart handtag. Det innebär att batteriet alltid är enkelt att ta loss och rulla med till närmaste strömkälla vid laddning – oavsett om du är på din arbetsplats eller hemma. Dessutom minskar det risken för att ditt batteri blir stulet.

Laddtider och skötsel

Silence elmopeder och lätta elmotorcyklar är utrustade med 5 kWh- eller 2 kWh-batterier. Om batteriet laddas ur till 0 % kommer det att ta:

  • Drygt 3 – 4 timmar att ladda upp 2 kWh-batteriet till 100 %.
  • Drygt 7 – 9 timmar att ladda upp 5 kWh-batteriet till 100 %.

Kom ihåg att ladda batteriet till 100 % minst en gång i månaden för att din garanti ska vara giltig. Om du vet på förhand att du inte kommer använda din Silence på ett bra tag behöver du säkerställa att du lämnar batteriet med tillräcklig laddning så det inte hamnar på för låga nivåer. Om batteriet hamnar på under en viss laddningsgräns kommer det inte längre fungera av sig själv och du behöver då ta med din Silence till en servicepunkt.

Förvaring av batteriet

Batteriet bör förvaras frostfritt och i plusgrader för att bevara full funktion. Batteriet i Silence elmopeder och lätta elmotorcyklar är litiumbatterier som inte trivs i minusgrader. Din Silence kommer inte starta om batteriet är för kallt och vid för låga temperaturer kommer du att få ett felmeddelande.

När du förvarar ditt batteri rekommenderas en temperatur på mellan 0 och 25 grader Celsius. Vid körning rekommenderas mellan -10 grader och 60 grader Celsius och under tiden batteriet laddas rekommenderas 0 till 45 grader Celsius.

Läs av batterinivån

Du kan ta del av laddnivån oavsett om ditt batteri befinner sig monterat på ditt eldrivna fordon från Silence, eller om batteriet är någon annanstans. Allt du behöver göra är att trycka på ringens mitt. Då händer följande:

 

  • Laddar ej: När du trycker på ringens mitt kommer röda och blå ljusspår att visas, som rör sig runt ringen i motsatta riktningar. Därefter kommer ljusspåren att visas i turkos och slutligen framträder återstående laddning genom att en del av ringen blir grön. Om batteriet är 100 % uppladdat kommer hela ringen att lysa grönt och vid låg batterinivå lyser ringen rött.
  • Laddar: Under tiden batteriet laddas upp kommer ett grönt ljusspår röra sig runt i ringen. Ljusspåret kommer att vara helt eller delvis upplyst runt ringen, beroende på hur mycket av batteriet som är laddat. När batteriet når 100 % laddning kommer ringen att lysa helt grönt, med ett blått ljusspår som rör sig runt i ringen så länge batteriet är anslutet till en strömkälla.